OM FLEXYOGA

Jag som driver Flexyoga heter Ingrid Andersson.

Dans och yoga har en stor betydelse för vår hälsa, vårt välmående och vår livskvalitet, vilket många forskningsrapporter talar om.

Jag vill göra yoga lättillgänglig för dig i vardagen. I mina kurser och klasser får du bra alternativ så att du, oberoende av tidigare erfarenheter och ålder, hittar glädjen i att yoga och på så sätt bibehåller och/eller ökar din styrka, rörlighet och rörelseglädje.

 

Jag har dansat så länge jag kan minnas och utbildade mig till danspedagog på danshögskolan, numera Stockholm University of the Arts, och har undervisat i dans jag på Karlfeldtgymnasiet i Avesta i tjugo år.

För att sköta min grundträning och undvika skador så har jag utövat Ashtanga yoga regelbundet sedan slutet av 90-talet. Genom yogan hittade jag dessutom större återhämtning, ett större lugn och blev mera fokuserad.

Jag utbildade mig till till certifierad yogalärare på Nordiska Yogainstitutet (RYT-500h) och fortbildar mig ständigt både inom yoga och dans.

Föruton dans och yoga så har jag kompletterat mina yrkeskunskaper med en massageterapeututbildning på M T Utveckling Friskvård (Falun 2012)

Boka yoga »

UTBILDNINGAR & BAKGRUND

Danspedagogutbildningen Danshögskolan (1990) Stockholm, heter numera Stockholms konstnärliga högskola.

Certifierad yogalärare (RYT-500h) utbildad på Nordiska Yogainstitutet. Kurser som ingår är Grundutbildningen (2014), Certifieringskurs och Virya Rehabyoga samt påbyggnadskurser såsom; Virya Vinyasa, Virya Puls, Strenght & Mobility, Passningskurs, Yoga Therapy, Virya för gravida, Virya Grace, Praktisk anatomi, Virya PT, Meditation & pranyama

Diplomerad massageperapeut, M T Utveckling Friskvård (Falun 2012)

Övriga kurser:
Yinyogainstruktör
Dans för parkinsons instruktör
Dans för hälsa instruktör

Erfarenhet:

1990–1994 Danslärare på kulturskolan i Sandvikens kommun.

1995 - 2015 Danslärare på det estetiska programmet, Karlfeldtgymnasiet i Avesta.

Sedan 2014 och alltjämt dans- och yogalärare i Avesta Dance Team: Pyttedans, barndans, dans för ungdomar, lugn yoga, dynamisk yoga, dans för seniorer, yoga för seniorer och i olika projekt riktade mot dans och hälsa.

Sedan 2016 Instruktör på Parkbadet Sandviken.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK