OM FLEXYOGA

Jag som driver Flexyoga heter Ingrid Andersson och har dansat så länge jag kan minnas. Jag utbildade mig till danspedagog på danshögskolan, numera Stockholm University of the Arts, och har haft förmånen att få undervisa i det ämne jag älskar på Karlfeldtgymnasiet i Avesta i tjugo år. Det har gett mig stor glädje.

På grund av mitt yrke och för att sköta min träning och undvika skador så började jag utöva yoga för över tjugo år sedan. Jag upptäckte tidigt att yogan gav så mycket mer. Bland annat hittade jag återhämtning, ett större lugn och blev mera fokuserad. Detta ledde i sin tur till att jag även blev intresserad av att undervisa i yoga. Så småningom om utbildade jag mig till till certifierad yogalärare på Nordiska Yogainstitutet (RYT-500h).

Jag fortbildar mig ständigt både inom dans och yoga för att detta ska gagna mina elever och kunder på bästa sätt, då vi alla är olika och därför också har olika behov.

Dans och yoga har en stor betydelse för vår hälsa, vårt välmående och vår livskvalitet, vilket också många forskningsrapporter talar om. Därför är det en stor inspiration för mig, att på mina pass och kurser få ge dig som deltagare bra alternativ som passar just dig så att du finner välmående, rörelseglädje och utveckling. Jag vill göra dans och yoga lättillgänglig i vardagen så att du, oberoende av tidigare erfarenheter och ålder, hittar glädjen i att dansa och yoga samtidigt som du på så sätt bibehåller och förbättrar din hälsa och din livskvalitet.

Jag vill inspirera både dig som är nybörjare samt dig som är van yogi eller dansare till ökad hälsa och glädje.

Föruton dans och yoga så har jag kompletterat mina yrkeskunskaper med en massageterapeututbildning på M T Utveckling Friskvård (Falun 2012)

Boka yoga »

UTBILDNINGAR & BAKGRUND

Danspedagogutbildningen Danshögskolan (1990) Stockholm, heter numera Stockholms konstnärliga högskola.

Certifierad yogalärare (RYT-500h) utbildad på Nordiska Yogainstitutet. Kurser som ingår är Grundutbildningen (2014), Certifieringskurs och Virya Rehabyoga och påbyggnadskurser såsom; Passningskurs, Yoga Therapy, Virya för gravida, Virya Grace, Praktisk anatomi, Strenght & Mobility, Virya PT, Virya Puls, Meditation & pranyama

Diplomerad massageperapeut, M T Utveckling Friskvård (Falun 2012)

Övriga kurser:
Yinyogainstruktör
Dans för parkinsons instruktör
Dans för hälsa instruktör

Erfarenhet:

1990–1994 Danslärare på kulturskolan i Sandvikens kommun.

1995 - 2015 Danslärare på det estetiska programmet, Karlfeldtgymnasiet i Avesta.

Sedan 2014 och alltjämt dans- och yogalärare i Avesta Dance Team: Pyttedans, barndans, dans för ungdomar, lugn yoga, dynamisk yoga, dans för seniorer, yoga för seniorer och i olika projekt riktade mot dans och hälsa.

Sedan 2016 Instruktör på Parkbadet Sandviken.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK